Rólunk

A kötelező olvasmányokkal mindenki találkozik élete során. Lehet őket szeretni vagy nem szeretni, mégis valamilyen kapcsolatot teremtenek közöttünk: az Egri csillagok, Jókai vagy Nemecsek Ernő (akár csupa kis vagy nagybetűvel) mindenkinek közös ismerősei, mindnyájunknak jelentenek valamit – akár meghatározó irodalmi élményeket akár gyötrelmes “kötelezőket”. A kötelező olvasmányok részben mindenkinek ugyanazok, részben nagyon is változatosak: az egyes iskolákban az egyedi tantervek, speciális pedagógiai célok egyedien formálhatják a kötelező olvasmányok listáját.

A Kötelező olvasmányok A-Z honlap célja minél teljesebb áttekintést nyújtani az általános és középiskolai kötelező és ajánlott olvasmányokról diákok, pedagógusok valamint szülők és laikus érdeklődők számára egyaránt. Az egyes olvasmányok bemutatásán, kedvezményes vásárlási lehetőségek és hasznos linkek ajánlásán túl egy élő fórumot szeretnénk biztosítani a kötelező olvasmányokkal kapcsolatos információcserére valamint bármilyen felmerülő kérdés megvitatására. Ezért minden egyes látogatónkat arra buzdítunk: ha kérdése van kérdezzen, ha véleménye van, szóljon hozzá!

Tartalmainkat mi is folyamatosan frissítjük, valamint új bejegyzésekkel, újabb és újabb műbemutatásokkal bővítjük, ezért érdemes hozzánk rendszeresen visszalátogatni.

A Kötelező olvasmányok A-Z (kotelezo-olvasmany.hu) nem támogatja jogsértő tartalmak közlését. Ha bármi erre utaló jelet tapasztal, kérjük haladéktalanul jelezze felénk!

Az oldalainkon található, más oldalakra mutató linkek tartalmáért felelősséget nem vállalunk!